joi, 18 octombrie 2012

Laptop dat in urmarire generala

Misiune: Gasirea infractorului dat in urmarire general i.e. Alegerea unui laptop andurant
Obiectiv primar: Identificarea celor n indicii relevante
Obiectiv secundar: Motivarea selectarii acestor indicii
Teatrul operatiunilor: magazinul Azerty
Punct de control: oferte laptop

Rezultatele returnate de "procesorul" meu sunt urmatoarele:

Cel mai important criteriu in alegerea unui laptop este PERFORMANTA, care din punctul meu de vedere se reduce la viteza.
Tinta nr.1: Procesor multi-core de mare viteza
Tinta nr.2: Memroia RAM (4, 8 sau chiar 12 GB)
Tinta nr.3: Dispozitivul de stocare: HDD SATA sau chiar ceva si mai eficient SSD (marimea este mai putin importanta deoarece se poate atasa oricand un alt disk extern pentru datele mai putin accesate)
Motivare: Traim intr-o lume in care fiecare secunda conteaza. Un laptop lent devine rapid inutil (mai ales daca nu are nici o autonomie grozava).

Asta ma aduce la un al doilea grup de tinte, cele referitoare la MOBILITATE

Tinta nr.1: Autonomie (cel putin 5-6 ore)
Tinta nr.2: Timp de incarcare (cel mult 5-6 ore)
Tinta nr.3: Greutate (cel mult 1 kg)
Tinta nr.4: Consum cat mai mic (Eficienta Energetica)
Motivare:  Toate cele trei tinte sunt importante si practic definesc portabilitatea laptopului. Orice laptop care sufera din aceste puncte de vedere risca in timp sa ajunga o corvoada... Tinta 4 este necesar in tot ceea ce facem sau utilizam in fiecare zi!!!

Misiune indeplinita cu succes!

Acest articol este scris pentru etapa a sasea din concursul SUPERBLOG 2012!
 

luni, 15 octombrie 2012

Poveste de IUBIRE

Condeiul fermecat
Azi ne-a indreptat
Spre ceva sublim
Ne-nvata sa iubim! :)

Saptamana Craciunului... Milioane de fulgi de zapada... Mult entuziasm pe strada... O mica escapada cu animalutul meu cel drag: catelusul Azorel... L-am scos la plimbarica de seara... Dar in aceasta noua aventura a noastra printre miile de oameni ce sa grabesc zgirbulit spre casa... aveam planuri mai marete! Implica si sentimentul de iubire! Doream sa gasesc o bijuterie cu cristale pentru dragostea mea! Asa ca ne inarmam cu multa rabdare... si incepem sa hoinarim impreuna pe strazile Ploiestiului... Azorel m-a sprijinit mult in aceasta incercare temerara... El era cel care vroia mereu sa mearga mai departe... Eu eram cel care se ingrijora... care se perepelea... Motivul? Simplu! Magazinele de bijuterii erau fie toate pline pana la refuz... fie acolo unde reuseam sa ajungem la tejghea... Ce-as fi dorit eu sa achizitionez era deja acontat de altcineva... Azorel era cel care tragea de mine sa mai incerc... sa nu ma las... Dar cu toata bunavointa lui nu am reusit sa gasesc ce imi doream: un lantic fin cu pandant in forma de inimioara, unul care sa se potriveasca frumusetii sufletului viitoarei mele logodnice! Ha! Bineinteles ca pe lista mea era si inelul de logodna! De fapt asta era piesa de rezistenta!

In cele din urma ne-am lasat pagubasi in acea seara... Dar seara nu avea sa se termine aici... Cum ne intorceam noi agale pe aleile parcului... la lumina difuza a instalatiilor frumos colorate, instalate de harnicele autoritati locale care au impodobit si mai multi brazi ce ne-au strejuit fiecare pas... ne-am oprit pentru o clipa pentru a admira joaca prichindeilor: derdelus, oameni de zapada, bulgari si voie buna... Eu am incasat cativa bulgari binemeritati (deoarece imi doream ceva frumos pentru iubita mea... dar nu actionasem din timp) eram trist iar gandurile mele erau napadite de imaginea ei... Dar micul meu prieten s-a antrenat in goana spre varful derdelusului de unde se lasa lin pe aripile lunecuslui... O adevarata incantare pentur el! Dupa ce si-a facut planul si si-a reincarcat bateriile, a zburdat spre un mosneag... dar mosneagul ce-l vazu... nu era un oarecare... era chiar Mos Craciun... iar el, Azorel, a staruit langa el, Mos Craciun, pana ce am ajuns si eu langa el... Acesta vazandu-ma abatut m-a abordat direct:
- Ce faci tinere? Incotro asa posomorat?
Am apucat doar sa baigui scurt: - Inspre casa...
- Hai sa-ti dau un pont! Unde vei gasi ceea ce iti doresti...
Pesimistul din acel moment: Am incercat totul...
- Nu-i adevarat! Incearca: luxurygifts.ro
Pe moment nu am stiut ce sa spun... in cele din urma am reactionat: Mosule ce tanar esti! Multumesc!

Ajunseram si acasa! Azorel bine dispus dupa asemenea peripetii... in timp ce inima mea era strabatuta de un vifor... Ne asezaram amandoi langa bradutul gatit cu globulete... Prietenul meu Azorel insista din nou... Nu s-a lasat! Pana ce nu am pus in functiune laptopul! A facut totul pentru a ma determina sa fac acest lucru... L-am pus pe genunchi si l-am deschis... am vizitat in treact pagina de facebook... si atunci ca prin minune... mi-am amintit de sfatul Mosului! :) Urmez instructiunile acestuia... si de pe facebook ajung in scurt timp acolo unde trebuie: pe luxurygifts.ro. Acolo am gasit intr-adevar exact ce imi doream... Am plasat comanda si inainte de culcare m-am rugat pentru sosirea curierului la timp (mai ales int-ro astfel d eperioada delicata).

Chiar daca totul s-a intamplat sub presiunea timpului, produsele au sosit chiar in dimineata zilei de ajun! Livrare speciala! Inima mea s-a bucurat! Inima mea s-a veselit! Toate au fost posibile datorita lui Azorel, Mos Craciun si profesionalismului celor care se ocupa de acest magazin online!! Iar mai presus de toate a fost nasterea Domnului... O sarbatoare menita sa ne faca pe toti mai buni :) Magia Craciunului mi-a schimbat complet viata :) Iubirea mea a spus DA!

Acest articol a fost scris pentru etapa V a SuperBlog 2012!
 

duminică, 14 octombrie 2012

Nemira, placerea lecturii

Trebuie sa recunosc ca inca nu am citit niciuna dintre cartile editate de prestigioasa editura Nemira. Dar mi-a atras atentia in mod special Colectia Byzantivm care ne ofera oportunitatea de a naviga in universul vechiului imperiu Bizantin ce-si avea centrul in Constantinopol si de a descoperi modul in care aceasta civilizatie a influentat dezvoltarea Europei pana in zilele noastre. O alta colectie de mare interes pentru mine ar fi cea denumita „Biblioteca pentru psihologie” pentru ca prin ea ne putem intelege mai bine atat pe noi cat si pe cei din jur.

Iar acum am sa ma axez pe o carte care merita cu adevarat citita si care a aparut aceasta luna la Editura Nemira: Sa facem pace! Pentru un progres al spiritului, autori: Dalai Lama si Stéphane Hessel, doua somnitati ale luptei pentru pace si libertate.

Dalai Lama a reprezentat cel mai inalt grad spiritual in Tibetul secolului XVII-lea si pana in secolul al XX-lea. Tenzin Gyatso (n. 1935) este actualul Dalai Lama (cel de al paisprezecelea) si este liderul guvernului tibetan aflat in exil in Dharamshala. Acesta a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace in anul 1989.

Stephen Hassel (n. 1917) este un diplomat, ambasador si scriitor, ce a supravietuit lagarelor de concentrare Buchenwald si Dora. Iar dupa razboi a fost implicat in redactarea „Declaratiei Universale a Drepturilor Omului” din 1948. In 2011, Hessel a fost inclus de revista „Foreign Policy” in lista celor mai reprezentativi ganditori ai lumii „pentru reactivarea spiritului Rezistentei Franceze in societatea globalizata care si-a pierdut inima."

Cartea mentionata mai sus trebuie sa fie o comoara! Un tezaur care merita sa fie impartasit de cat mai multi dintre noi! Dar din pacate aceste carti care au foarte multe de transmis sunt din ce in ce mai putin apreciate si promovate. Mi-as dori de exemplu ca aceasta carte sa fie citita de cat mai multi politicieni. Oare va fi citita de vreunul? Ma indoiesc. M-as bucura nespus sa nu am dreptate, sa fiu contrazis macar de aceasta data in ceea ce priveste politicianul roman.  

Aceasta carte poate transforma viata fiecaruia dintre noi! Dar pentru asta… trebuie sa fie citita de fiecare dintre noi! Trebuie sa lasam mesajul celor doi sa ajunga in inima noastra, sa ne patrunda pana in maduva oaselor… doar asa ne vom putea schimba… doar asa vom putea fi mai buni. Pentru ca de fapt acesta cred ca este mesajul central al celor doi. Cred ca este vorba despre iubire! Si despre tot ce decurge din ea… acceptare, toleranta, diversitate… iar dragostea in fapt este cea care ne da calitate. Toti cei care uita de ea sau care o batjocoresc… nu se respecta nici pe ei si nu merita sa fie respectati de nimeni! Sunt atat de multe lucruri frumoase care au fost uitate de societatea contemporana… iar toate acestea sunt convins ca pot fi regasite in aceasta carte, pe care v-o recomand cu mare caldura… Ar putea fi inclusa printre premii J

Articol scris pentru proba a patra din concursul SuperBlog 2012!
  

joi, 11 octombrie 2012

Promisiuni respectate. Din 1999

Astazi un magazin online
Ne ofera o noua misiune
Potrivita doar pentru cine
A facut rost de permisiune!

La fiecare comanda marfa soseste
De fiecare data fara nicio omisiune
Si de fiecare data la timp! O poveste?
Nu. Oktal respecta fiecare promisiune!

Promisiunile sunt facute sa fie respectate! Si asta face magazinul online OKTAL de 13 ani de zile! :)

Sursa imagine: SuperBlog 2012

Promisiunile sunt angajamentele pe care fiecare persoana (fizica sau jurudica) le face catre alte persoane. De la promisiunile pe care le facem copiilor si celor dragi (care sunt cele mai importante in viata noastra) si pana la cele facute de angajati in numele companiilor pe care le reprezinta catre clientii acestora (care reprezinta imaginea firmei), toate, dar toate, trebuie respectate! Ai inceput sa calci in strachini... pardon... sa nu duci la bun sfarsit toate angajamentlele intr-un mod cat mai transparent... iti pierzi din credibilitate si pe termen lung poti distruge reputatia unei firme!

Un magazin online precum Oktal.ro ar trebui sa dea mereu dovada de promptitudine, transparenta si sa vina mereu in intampinarea nevoilor clientilor sai. Dar mai presus de toate, trebuie sa continue sa-si respecte promisiunile!! Altfel... poate ramane de caruta...

Acest articol este publicat pentru concursul SuperBlog 2012!

marți, 9 octombrie 2012

DESIGNER|S by REAL,- Orisiunde, Orisicand!

A sosit toamna cea viu colorata! Toamna se aduna roadele! Tot atunci prichindeii incep scoala! Iar studentii se reintorc in centrele universitare! Natura se pregateste de hibernare doar pentru a putea reveni cu forte proaspete primavara urmatoare! Toamna este benefica pentru toata lumea dupa o vara lunga si torida!

real,- ne face o propunere pentru aceasta toamna... O propunere vestimentara... Vor sa ne imbracam in haine noi... sa ne pregatim pentru vremea capricioasa ce va urma! 

Colectia de toamna 
Stilul care ti se potriveste.
Oriunde, oricand.
Sursa logo: 

Dar ce mai tura-vura, hai sa va povestesc ce mi-a placut mie din costumatiile propuse de acesti designeri... 
Deschidem catalogul la pagina 2012 (2+0+1+2=5)! Asta ca sa fim in trend cu vremurile :)!
Ce gasim noi aici? Produse de cea mai buna calitate... haine 100% bumbac si incaltaminte din piele! Toate la preturi fara egal!
Dar eu am sa ma opresc acum la tinuta numarul 3 (trifoiul cu patru foi :))! Camasa carouri plus pantaloni maro! Bineinteles cu o curea maro si cu ghetele maro de la aceeasi pagina! Acesta este stilul care mi se potriveste mie! Oriunde! Primavara sau Toamna! 

Acest articol a fost publicat pentru concursul SuperBlog 2012!

joi, 4 octombrie 2012

Avensis si lumina naturala

Toyota Avensis pentru o Raza de Lumina!

Sursa: www.toyota.ro 

Razele Soarelui mangaie suav noua Toyota Avensis!
O masina remarcabila pentru oameni remarcabili!
Te va imbia sa o conduci cat mai economic!
Excelenta pentru orice Raza de Lumina!

Raza mea de Lumina a devenit de curand sotioara mea!
O persoana remarcabila! Merita sa conduca o astfel de masina!
Foarte sensibila si onesta in tot ce face!
Care iubeste din toata inima si careia ii simt sufletul mereu aproape! 

Articol publicat pentru prima etapa din SuperBlog 2012!