vineri, 20 august 2010

Galapagos Seashell

ASUS = A Seashell Under the Sun

Seashell = Scoica producatoare de perle! Galapagos, insula extraordinara cu foarte multe specii unice de flora si fauna terestra si acvatica, inclusiv de scoici. In mod asemanator ASUS cu foarte multe inovatii si produse unice, prin care si portabilele Seashell cu tehnologia inovatoare in-Mold Roller!

U
n set de cerinte personale pentru portabile:
- greutate cat mai mica, pentru o transportare cat mai usoara (1)
- autonomie cat mai mare, dar de preferinta solutii Eco (2)
- conectivitate cat mai buna - Internet, Bluetooth (3)
- hard-disk cu o capacitate cat mai mare (4)
Seashell = ASUS EEE PC 1008HA! Portabilul de la Asus care mi s-ar potrivi cel mai bine! Iata mai jos cum se incadreaza acest portabil in cerintele mele:

EEE = Easy (usor) la puterea trei! Easy to Learn / Work /Play! Toate acestea descriu usurinta in utilizarea acestui laptop. Dar mai important este faptul ca 1008HA este foarte usor (light), doar 1.1 kg (1).

Eco-friendly battery - o baterie super economica care asigura insa si o autonomie foarte buna: 6 ore de functionare (2). Prefer o astfel de solutie decat una cu autonomie mai mare dar care sa insemne si o greutate mai mare dar si o grija mai mica pentru eficienta energetica si implicit fata de mediu.

Energia nu este totul! Laptopul ales dispune de o cenexiune mai rapida la internet prin Wi-Fi 802.11n si de suport pentru Bluetooth v.2.1 (3).

Portabilitatea nu ar trebui sa insemne si o limitare drastica a resurselor. Din acest punct de vedere, modelul 1008HA incorporeaza un hard-disk de 160GB si un 1GB de memorie RAM (4).

Cam asta ar fi prima etapa a concursului BLOGWARS 2010!