sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Manifest analizand la rece

Mesaj foarte important pentru blogosfera!

Dragi internauti, va sosi momentul in care putem resturctura clasa politica, la anul (in caz de alegeri anticipate) sau peste 3 ani (daca alegerile parlamentare vor fi la termen)! Cheia sunt alegerile uninomianle si impartirea pe colegii de votanti!! Hai sa vedem ce spun legile actuale:

Constituia Romaniei
ARTICOLUL 37
(2) Candidaţii trebuie să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 23 de ani pentru a fi aleşi în Camera Deputaţilor sau în organele administraţiei publice locale, vârsta de cel puţin 33 de ani pentru a fi aleşi în Senat şi vârsta de cel puţin 35 de ani pentru a fi aleşi în funcţia de Preşedinte al României.

Legea votului uninominal - legea nr. 35/2008
Art. 29
(5) La depunerea candidaturilor, fiecare partid politic, alianta politica, alianta electorala, organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, candidat independent trebuie sa faca dovada constituirii unui depozit, in contul Autoritatii Electorale Permanente, cu valoare de 5 salarii minime brute pe tara pentru fiecare candidat.
(7) Depozitul se restituie in termen de 14 zile lucratoare de la data ramanerii definitive a rezultatelor alegerilor organizate in circumscriptia electorala...Depozitul se restituie si candidatilor independenti care obtin cel putin 20% din voturile valabil exprimate in colegiul uninominal in care au candidat. Sumele care nu se restituie se fac venit la bugetul de stat.
Art. 30
(1) Candidatii independenti trebuie sa fie sustinuti de minimum 4% din numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente din colegiul uninominal in care candideaza, dar nu mai putin de 2.000 de alegatori pentru Camera Deputatilor si 4.000 de alegatori pentru Senat.
(4) Susţinătorii pot fi numai cetăţeni cu drept de vot şi domiciliul în colegiul uninominal unde candidatul independent doreşte să candideze. (paragraf adaugat prin OUG 97/2008)

Studiind la rece aceste articole, un independent ar avea cele mai mari sanse daca ar intra in cursa pentru deputati. Iar pentru a restructura clasa politica ar fi nevoie de cat mai multi independenti in parlament. Asta presupune si existenta cat mai multor candidati independenti.

Independent = o persoana care nu are si nu doreste nicio afiliere politica la vreun partid. Un om integru, bun profseionist, care nu va avea obligatii fata de niciun mogul, fata de niciun grup de interese obsucre.

El va ramane independent, facand un altfel de campanie: fara afise, fara pliante, fara pomeni electorale, fara a plati pentru a fi mediatizat. Va intrebati probabil cum se va face totusi cunoscut? In primul rand mergand sa vorbeasca cu alegatorii din colegiu - primul contact la strangerea semnaturilor. In al doilea rand este vorba de prieteni si familie si orice voluntar care doresc sa se implice. In al treilea rand se poate face o puternica campanie online (pentru a sustine aceasta initiativa in general, si pentru a sustine la nivel local pe fiecare dintre candidati - aici intram in joc noi, bloggerii si ceilalti internauti). In al patrulea rand pot exista posturi de radio si televiziuni care sa ii invite macar o data - si care pot fi chiar raliate la aceasta idee, macar la nivel local. In al cincilea rand, candidatul independent poate deveni un magnet pentru anumite companii locale, care vor dori ca numele lor sa fie asociat cu acel candidat, putandu-se crea un partneriat de PROMOVARE reciproca pe perioada campaniei electorale - bazat pe un contract care sa stipuleze foarte clar ca in urma incheierii contractului niciuna dintre parti nu va mai avea nicio obligatie fata de cealalta.

Dar toate astea nu se pot intampla decat daca aceste legi si structura actuala a parlamentului ar ramane nemodificate. Asta inseamna ca la refendum sa spunem NU, atat pentru sistemul unicameral, cat si pentru diminuarea numarului de parlamentari, pentru ca astfel sansele de a avea parlamentari independenti de grupurile de interese vor scadea dramatic.

Nu ramaneti indeferenti! Comunitatea bloggeirlor poate participa la aceasta schimbare, actionand la rece! Noul laptop ASUS K50, oferit de PC Garage, face posibil acest lucru prin desingul termal IceCool.

Aceasta fu noua proba a concursului SuperBlog 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu