luni, 9 noiembrie 2009

3G (Third Generation Communication)

Work started...

Criza mondiala a sosit.
Romania-i campioana,
Nimic nu poate impiedica
Jaful de pe glia noastra.

Oamenii ramasi fara venit
Cauta un job intr-una,
Lupta, nu intra in panica,
Ei sunt puterea noastra.

Eu [Mihai], Radu, Cozmin si Ioana - 4 muschetari internauti! Ei s-au gandit sa-si uneasca fortele in cautarea unui job pentru fiecare. Deviza lor: Toti pentru unul, si unul pentru toti! Pentru a atinge scopul propus, comunicarea si mobilitatea sunt extrem de importante.

Edimax le-a oferit sprijin celor patru! Cum? A imprumutat, spre testare, un router portabil wireless 3G-6210n, si cate un laptop pentru fiecare. Contextul? Participarea la targul de joburi HyperJobs 2009, din cadrul Targului International de Echipamente de Comunicatie, la care Edimax participa ca expozant.

Descrierea "jucariei" testate:
Rata de transmitere a datelor: 150 Mbps (protocol IEEE 802.11n)
Securitate: WPS (Wi-Fi Protected Setup) + multe alte functii (criptare, firewall, etc.)
Baterie: Li-Ion 3.75V (reincarcare cu adaptor) - autonomie 1.5 ore (suficient pentu ca patru muschetari sa descopere joburile cele mai potrivite pentru a aplica)
Design compact - potrivit pentru orice utilizator mobil.
Arie de utilizare: in aer liber, in mijloacele de transport in comun, la cafenea, la orice veniment ati participa.

Planul celor patru:
Fiecare va inspecta cate o sala a targului, transmitand datele culese catre ceilalti. Mai mult, ei vor interactiona in stabilirea eventualelor intrebari suplimentare pentru angajatori. Astfel se vor asigura ca vor obtine informatii cat mai complete si mai edificatoare despre potentialul joburilor la care vor aplica in final. Printr-o utilizare cat mai eficienta a router-ului, ei spera ca la final, inainte de a depune CV-urile acolo unde ar avea sanse mai mari, sa poata schimba timp de o jumatate ora, informatii in timp real de la seminarile organizate in paralel de 2 dintre companiile tinta.
Work in progress...

Acest articol a fost publicat pentru conursul SuperBlog 2009.
P.S. Intamplarile prezentate sunt pura fictiune. In schimb personajele si produsul sunt reale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu